seilskute

Den 1. august fikk Moss Sjømannsforening et flott maleri av M/S Toreador tilhørende rederi Wilh. Wilhelmsen, Tønsberg. Maleriet er malt av vårt avdøde Æresmedlem Lars Ekelund, det var sønnen Jens T. Ekelund som overakte det flotte maleriet til leder av foreningen Oddgeir Johansen.

Maleriet er et av de første som ble malt av Lars Ekelund. Maleriet vil få en sentral plass i våre nye lokaler.

Litt historie om M/S Toreador:

Ble bygget ved Nederlandsche Dok &Scheepsbouw Mij, Amsterdam, Nederland i 1954. Ble overlevert i oktober samme år. Den var på 9.600 dødvekt tonn. Maskinen var av typen Doxford, bygget av W. Doxford &Sons Ltd, Sunderland. Båten var kunne også ta 12 passasjerer og den hadde en toppfart på 17 knop.

M/S Toreador ble solgt 28/3 1973 til Pacific International Lines i Singapore og den byttet navn til Kota Murni.

1/5 1978 ankom den til Karatchi og ble den 16/5 1978 forhalt til Gadani Beach for opphugging.

Maleri fra Lars Ekelund

Jens T. Ekelund og Oddgeir Johansen med maleri av M/S Toreador malt av Lars Ekelund.