Moss Sjømannsforening er en forening for aktive og tidligere sjøfolk, sjøfartsinteresserte personer som er eller har vært knyttet til maritimt virke og personer som har gjort en stor innsats for foreningen.

Vi møtes til medlemsmøter og spiseaftner hvor det serveres skipskost slik sjøfolk er vant til. Vi har medlemsmøter 1. gang pr.mnd. Vanligvis på onsdager.

Vi tilbyr også våre lokaler for utleie. (Ta kontakt med Odd Felle på mobilnr: 91 56 71 10)

Hjemmesiden har besøkt kaptein Lars Ekelund

Lars Ekelund ble født den 14.oktober 1922 i Bamble Kommune. Lars er nr. 2 av 10 søsken. Han fullførte folkeskolen i Bamble, da det ikke var mange valgmuligheter på den tiden, var sjøen eneste mulighet.
Lars mønstret på sin første båt i 1937 som dekksgutt, han var ennå ikke fylt 15 år. Hans første båt var "Haarfagre" fra rederiet O. H. Holtas fra Skien. Denne båten gikk i såkalt kakao-fart på Sør-Amerika. I 1940 skulle "Haarfagre" gjøre en plikttur til Norge med korn. De stevnet inn i Skiensfjorden den 8. april, krigen hadde da startet og utreisemulighetene ble stengt.
Dette gjorde at Lars Ekelund begynte på styrmannsskolen i Porsgrunn høsten 1940.
Etter skolen ble det seiling i hjemmeflåten, han mønstret på som styrmann og senere fører på 350- tonneren "Bærum" tilhørende Oslo- rederiet Gunnar T. Strøm A/S.
Etter en tid som seilende, fulgte skipperskole også den gikk Lars i Porsgrunn. Eksamen vil han huske godt, det var da freden kom til Norge. Etter fullført eksamen på skipperskolen, gikk han inn i marinen. Etter kurs for utskrevne offiserer på Sjøkrigsskolen ble det minesveipertjeneste, til han vendte tilbake til Gunnar T. Strøm igjen. Han mønstret om bord på "Anne" som styrmann, i 1950 ble han forfremmet til skipsfører, bare 27 år gammel. Etter et par år ble denne båten solgt.
Han mønstret deretter på Wilh. Wilhelmsen båten "Tortugas" som 2. styrmann. Denne båten gikk på USA og Vest-Afrika.
Skipper for annen gang ble Lars Ekelund i 1956 med "Terrier" som sin nye kommando. Han ble kun en tur på denne som gikk til Sør-Afrika. Deretter fulgte "Tourcoing" til Australia, "Tamerlane" til Det Fjerne Østen og "Toreador" mellom Amerika og Østen.
I løpet av 4 år fikk han se det meste av verden
I 1959 startet Lars Ekelund sin karriere på land, han begynte på rederikontoret til Wilh. Wilhelmsen. I 1965 overtok han som Direktør i Wilhelmsens Linjeagentur, en jobb han hadde i 20 år. I 1985 søkte han om førtidspensjonering, han var da 63 år gammel.
Lars er gift med Annie og de har en sønn.

IMG 0785
Kaptein Lars Ekelund.

Lars Ekelund har også vært medlem i Oslo Sjømannsforening, da Annie og Lars flyttet til Moss meldte han seg inn i Moss Sjømannsforening.
Lars har en stor hobby og det er å male skipsbilder, da særlig seilskuter. Men han maler også andre typer båter, han har blant annet malt Kongeskipet. Bildet av Kongeskipet skjenket han til Moss Sjømannsforening. Foreningen har også fått flere andre bilder han har malt. Lars Ekelund hadde sin første maleriutstilling i Moss Sjømannsforening lokaler for et par år siden, denne utstillingen ble godt besøkt. 

IMG 0787
Annie og Lars Ekelund


Del denne siden:

Del på Facebook Del på Twitter

Moss Sjømannsforening

Strandgaten 21
1531 Moss

Kontakt:

Telefon: 91 00 84 66
Kontaktskjema

 
Innhold © Moss Sjømannsforening. Webdesign ©2013-2022 Web Norge