Tradisjonen tro, og i en årrekke, er det blitt arrangert en minnemarkering i forbindelse med Barken Dictators forlis utenfor Virginia Beach i USA.

Lørdag 1. juni 2019 var det igjen en markering, med flerer talere og musikalsk innslag ved statuen "The Norwegian Lady" på stranden.

Moss Sjømannsforening er alltid representert med tale og blomsternedleggelse. Denne gang var det tidligere leder Kjell Rasmussen som holdt tale på vegne av foreningen.

Som så mange ganger før, ble det en samling i våre lokaler etter sermonien ved statuen "The Norwegian Lady".

Det ble servert avkokt kald ørret med agurksalat, pepperrotkrem og nykokte poteter, som våre kokker Bjørn Johansen og Ivar Verner Holmstedt hadde gjort i stand.

Til dessert var det is med jordbær og kaffe.

Det var dekket et flott langbord til vel 20 personer med representant fra den Amerikanske ambassade, ordfører, representant fra Moss Havn KF, Moss Sjømannsforening og komiteens medlemmer.

Det ble igjen et vellykket arrangement som vi kan være stolte av.