Første søndag i september blir det arrangert Sjøfolkenes Minnedag, denne gang med Sandefjord og Omegn Sjømannsforening som vertskap.

Moss Sjømannsforening var invitert med inntil 4 medlemmer. Følgende representerte vår forening i Sandefjord:

Nestleder Tom Davidson, Sekretær John Kr. Gundersen, Medlem Harry Kristiansen og Leder av Arrangementkomiteen Trond Evensen.

Vi hadde litt tid til disposisjon, så vi benyttet anledningen til å ta en titt på en hvalbåt som lå til kai, et fint skue.

Sandefjord og Omegn Sjømannsforening leier lokaler i byens gamle Kurbad, hvor vi ble ønsket velkommen av foreningens Formann. Vi ble også servert en velkomstdrink i baren.

Før middag holdt Formannen i Kurbadets venner Svein Ingebretsen en omvisning og fortalte om Kurbadets historie.

Til middag ble det servert hvalgryte med tilbehør, dette smakte veldig godt, ikke hver dag vi spiser hvalkjøtt lenger, det var mye vanligere tidligere. Til dessert ble det servert iskake.

Under middagen ble det holdt taler fra foreningene, Nestleder Tom Davidson holdt en fin tale på vegne av vår forening.

Etter middag ble det servert en nydelig kake med kaffe. Til kaffen holdt Audun Tjomsland ( tidligere journalist i Aftenposten og NRK) foredrag og viste lysbilder fra Anders Jahres liv og rederi.

Formann i Sandefjord og Omegn Sjømannsforeningjpg

Formann i Sandefjord og Omegn Sjømannsforening.

Harry Kristiansen John Kr

Harry Kristiansen, John Kr. Gundersen, Trond Evensen og Tom Davidson på Sjøfolkenes Minnedag i Sandefjord 2018.

Hvalbåt til kai i Sandefjordjpg

Hvalbåt til kai i Sandefjord.